2013. szeptember 15., vasárnap

Elméleti Mágia V.Tudatszintek


A tudatszint különbségek olyanok is lehetnek, hogy tényleg beszélõ majomnak látod a másikat, hisz láthatóan õ is ember, mint Te.

Beszélõ majom: Nem lát túl a saját érdekhatárainál.
Elvárások


Minden leendõ mágusnak tisztában kell lennie azzal, hogy akkor is meg lehetnek szállva, amikor már nagy mesterek lesznek. Ha létezik egészséges elvárás, akkor az csak saját magunkkal szemben lehet és - részemrõl - a Minõség lencséjén át tekintve. Tehát soha nem lehetünk annyira nagy és fontos emberek, hogy elfelejtkezzünk errõl. Bár az ÉlményParkba (ez egy saját fejlesztésû holo-project) minden kiváló retorikai és pánikbaesési képességekkel megáldott embert szívesen fogadunk!


Másnak megfelelés

Ennyi erõvel õ is pont igyekezhetne megfelelni Neked, nem? Nyugi, ehelyett hülyének néz és igyekszik megfelelni valaki másnak, aki meg õt nézi hülyének. Ilyen egy lánc.

Másnak megfelelni egyenlõ azzal, hogy nem vagy képes saját magadnak önálló értékrendeket felállítani és szükséged van valakire, akit követhetsz. Ezt egy állandó megfelelési kényszer kíséri, hisz az, hogy épp mi a menõ/divat, sûrûn is változhat. Ha saját magadnak felelsz meg, azzal akár példát is nyújthatsz Másnak. Vagy felállíthatod a Szinthatárod. Amiben stabilan fejlõdsz a saját ütemedben, azon kívül az arénában, ahova valamiért boztos kimentél.

Ha nem szeretsz csalódni, ne várj el emberektõl semmit.

Ha nem szeretsz magadban csalódni, ne várj el emberektõl olyat, amit magad sem tartasz be.


Csalódás

Sértõdés. Sértõdés = mást büntetni vélt vagy valós sérelemért. Sérelem = áldozati pozíció. Áldozati pozíció = taktika. Taktika = Érdek.Ha nem tanulsz meg magadon uralkodni és nem sajátítod el a 'kontroll' képességét, attól még lehetsz mágus valahol, ahol ezt el is hiszik Neked. Ha lehet õket érzelmileg zsarolni sértõdéssel és társaival, még hülyék is, tehát elhiszik Neked.
Elfogadás


Sokat segíthet a Mindenkori Jelen Pillanatban, ha legalább elméletben foglalkozol azzal, hátha késõbb pont Te akarod így, amikor már többet ismersz a Miértekbõl. Sok felesleges feszültségtõl és problémától kíméled így meg magad.