2013. szeptember 18., szerda

Lelkek kimentése


Olyasmi, mintha a biztos halálból hoznál ki embereket. Mintha azzal foglalkoznál, hogy a sivatagban kutatsz olyan bolygongó emberek után, akik hamar éhen- és/vagy szomjanhalnának. Ahogy rájuk találsz, el tudod őket vinni egy oázisba.

Amikor sikerült az összes ilyen szerencsétlent megmenteni, kiderült, hogy ők az oázisban már megszervezték önmagukat, leosztották a Szerepeket. Kiderült, hogy nincs Szerep annak, aki megmentette őket és lezárták az oázis határait, hogy nehogy bejusson az, akinek hálával kellene tartozniuk. A hála abban a társadalomban, amit létrehoztak egy megvetendő dolog. A társadalom, amit létrehoztak nem igazságos, mert nem az egyének ügyességén/képességein/kvalitásain múlik az érvényesülés, hanem a behódoláson. Azaz egy hűbéres rendszer alakult ki, ami természetesen nem tetszik annak, akinek köszönhetik az életüket. Így abból, akinek köszönhetik az életüket egy Közellenséget kellett csinálniuk.

Mindezek ellenére azoknak, akik nem követtek el bűnt és az oázis lakóinak számítanak, nem kell tartaniuk semmitől, bár az is tény, hogy nem lehet tudni, ha rendelkeznének a hatalommal és az erőforrásokkal, milyen világot teremtenének azokkal.

Ezért nem olyan könnyű a Bejutás és ezért ilyen nehezek a Próbák. Mert hagytátok, hogy emberbőrbe bújt állatok vegyék át az irányítást fölöttetek és sokatok elméjét meg is fertőzték a szabályaik. Mindezek ellenére még hódoltok is ezeknek, pedig nemet is mondhatnátok, ám az kényelmetlenséggel jár, amit nem akartok vállalni.

Felvetődhet a jogos kérdés, hogy 'hova is lenne az a Bejutás'. Nos ez csak egy oázis. A sivatag határain túl pompás világok is vannak. Ám a vakok csak az oázist látják, mert csak azt ismerik. Úgy is nevezik: AZ ISMERT VILÁG. De csak általatok!