2013. szeptember 12., csütörtök

Mit konzerváljunk?


S Jézus kiválasztá egyet tanítványai közül és odaszólá Júdásnak: Te vagy az egyetlen, aki megértett Engem. Tedd, amit tenned kell...


A mai ember, aki Oldalak között él és elé sem tudja képzelni azt, hogy a másik is akarhat olyat, ami neki jó, de nem érthet azzal egyet, mert árulóvá válik. A mai képviselő sem tudja elképézelni azt, milyen lehetett a régi szép időkben, amikor még nem volt frakciófegyelem és nem gombnyomogató bohócok voltak, hanem igazi döntéshozók. Aki a Múltat akarja visszahozni, az nem is lehet más, mint konzervatív, nem?

Szerencsére a mai magyarok amikor konzerválni akarnak, összevesznek, hogy akkor most mit is? Nyugaton a konzervativizmust a parlamentáris demokrácia hagyományaiban keresik, ami itt hiányzik. Amerikában erre is kitalálták a megoldást, mégpedig azt, hogy minden elé odateszik azt, hogy neo- és már el is van intézve a modern feudalizmus, amit valójában akarnak.

Magyaroszágon ha nem lenne egy bölcs vezető, aki megmondja mindenkinek, miről hogyan kell vélekedni és nem mutatná az Utat, senki nem tudná, hol keresse a konzervativizmust. Sajnos a nyugati értelmezés ezt a konzervativizmust kommunizmusnak látja, amire bölcsen elég csak odatenni elé azt, hogy neo- és már kész is a válasz. Valójában a magyarok előtt a konzervativizmus a kádárizmust jelenti, ami elől először Viktorunk igyekezett mindenkit megvédeni, majd amikor ölébe hullt a 2/3, szépen visszaterelni.

- Nemrég még a földbe akartad őket döngölni, Viktor!
- Azok nem az Én kommunistáim voltak.
- Mert?
- Nem jó a mezük. Tiszta vörös, amikor az Enyémnél amellett ott a fehér short és a zöld lábszárvédő is.

Még harcos liberális korában (jó is ha az ember negyvenes, mert jól emlékszik mindenre) elkövette azt a bravúrt, hogy mindent megvalósított, amitől egy debreceni beszédében akkor óvta az országot. Ezt a trükköt azóta is profi módon űzi, Ti meg szépen mindent benyaltok neki.

Amúgy a konzervatív azt jelenti dióhéjban, hogy valakiknek bejön egy életforma, amit szeretnének hosszabb időre biztosítani, csak ne lenne ez az állandó fejlődés, ami nem engedi.