2017. november 17., péntek

A pénzFontossága attól függ, melyik dimenzióból kapod a vele kapcsolatos jeleket. A benne rejlő logikai probléma az, te úgy érted, hogy minél több vagy, annál többet érdemelnél, az angyalok meg pont fordítva. Kénytelen voltam miatta egy szférahatárt felhúzni és rangsorolni benne az elemeket az által, hogyan viszonyulnak hozzá.

Ahogy az ember fejlődik és látószögeket vált, úgy válik a téma egyre érdekesebbé. Pláne annak tükrében, hogy az elszegényedett bárányoknak esélyük sincs a visszatérésre (segítség nélkül), márpedig a visszatérésnél ismét előkerül. Hisz ahhoz, hogy ebben a környezetben létezni tudj, pénzre van szükséged. Alkalmazkodsz, vagy megsemmisíted a világod. Ha alkalmazkodsz, annak csak egy oka lehet. Meglátod benne a fejlődés irányát és vállalod a vele járó munkát.

A pénz fontossága nálam a használati tárgy szintjén van, legyen amire kell. Nem válok a rabjává, eddig is úgy éltem, hogy a lehetőségeim határán. Ha ennyi van, ebből oldom meg. Ha annyi van, ahhoz mérem a viszonyítást. Ezt egy nyugati ember nehezen érti meg, mert ő abba tanult bele, hogy a pénz a cél. Egy keleti meg nem érti, miért küzdök a lehetetlennel, hogy megpróbálom ezt nekik elmagyarázni. Amikor az egész univerzum ott volt előttem, hogy először azt hittem kagylókat látok nem arra gondoltam, hogy az lenne angyalhoz méltó, hogy az ember más szemetében turkál. Ám arra sem, hogy fejlettnek merje nevezni valaki magát egy olyan bolygón, ahol kizsákmányolt emberek nélkülöznek kevesek szupergazdagságáért.

A pénzhez érteni kell és az értés nem az, hogy mekkora bankár vagyok, hanem a helyén kezelése. Van neki is egy értéke az ember életében, ám csak az okosaknak jut eszükbe előtte, hogy mit ér a megfizethetetlen és nem utána, amikor valakit elveszített. Amikor látok embereket magukból kivetkőzni és behülyülni tőle, felmerül bennem egy kérdés azzal kapcsolatban, nem kellene-e átgondolni a feltupírozott ősemberekkel kapcsolatos álláspontot és váltani egy másik megoldásra, ami nálam már bevetésre készen áll.

"Figyelj, ez engem nem annyira érdekel. Te vagy a gyöngykagylószakértő."

Ha mégis azt akarjátok, hogy ez legyen a fontos és az életetek a megszerzéséről, majd a megvédéséről szóljon, az lehet egy játék, de semmi esetre sem a valóság. Aki ezt nem érti meg, soha a büdös életbe nem lesz fejlett.

Ez most gondolat ébresztőnek volt jó, mert a ti játékotok arról szól, hogy nem tudjátok megtenni, hogy váltotok és csak ennek éltek, mert be kell menni dolgozni. Ami egy rendkívül valóságos játék, annyira, hogy elképzelni is nehéz az ebből való kiugrást.

Pedig minden kulcsa a tudatban van. Ráadásul amit hiszel, neked az van. Lehet olyan dolgokat hiszel, amiket mások adtak be neked azért, hogy nekik több legyen. Ami rendben is lehet egy játékban. Különben hol lennél te fejlett lény, amikor olyan dolgokat teszel meg érte, amit amúgy szabad akaratodból nem tennél?

Az angyal azt kérdi, ki kényszerít? Hisz megteheted, hogy nélkülözöl és megláthatod az élet egy másik oldalát. Ő nem lát bele az életedbe ennyire és fogalma sincs a társadalmad működéséről. Ám vannak, akik megteszik helyettetek, hogy majd ezt ők jobban tudják és ők lettek a szakértők. Én nem vagyok szakértő, csak igyekeztem kitalálni egy működőképes tisztességes megoldást.


Ha a pénzek oda mennének, ahol szükség van rájuk és nem az élősködőknél kötne ki, skandináv típusú társadalmaink lennének szerte a Földön. Aki ezen a látószögön érti ezt, annak egy rakás pitiáner gazember az összes olyan gazdag ember, aki csak önmagáért él. Értitek a kvantumhatárt?