2017. november 28., kedd

Etika- Nehéz dolgom volt, mert ilyesmit nem ismernek.
- Akkor mi van helyette?
- Szigorú rend. Amiben nem érdemes senkinek sem eltérnie.
- Erőszakkal tartják fenn a rendet?
- Szaúd-Arábiában az utcai kivégzések után kitett holttestek a nép szeme elé az mi? Erőszakkal tartják fenn azt a békét? Csak kinn másképp állnak az erőszakhoz és energiákkal biztosítják a megfelelő működést, no meg egy ideológiával, amit tilos megkérdőjelezni. Ebben is hasonlítanak az iszlámra. Amikor kísérleteznek ilyesmikkel, hogy Iszlám Állam, őket is meglepi ez a brutalitás és primitivitás, ami jellemzi őket, ha bekerülnek a szabadság légkörébe. Ugyanis nincs semmijük, sem tapasztalat, sem oktatás, amivel kezelni lehetne ezt.
- Csak van valami, amire mi azt mondjuk, etikai szabályok.
- Minél följebb mész, annál inkább válik az érthetetlenné. Az etika ugyanis azt feltételezi, hogy több egymástól elkülönült lényről beszélünk, akik fejlett szintre hozzák az együttélést. Ha azonban egy olyan lényről beszélünk, aki mindent és mindenkit önmaga részének tekint, ott az igazság természete is megváltozik. Mivel önmagadban önmagaddal azt csinálsz, amit akarsz, ha mindenkit a részednek tekintesz, akkor nincs senki, akin múlnak a dolgok, csak te. Ha nincs önmagad felett kontrollod, soha nem jutsz el az etika kérdéséhez.
- Neked van?
- Az első dolgaim egyike volt. Ahol elvileg nem lenne ilyen a fogalom ismeretlensége miatt (hisz ki az a hülye, akinek teljhatalma lesz és azonnal kontrollszemélyeket állít maga fölé), ott magam gondoskodtam erről.
- Miért?
- Éreznem kellett volna, hogy mindent tudok. Ám ezt nem éreztem és így könnyen válhat az ember balekká valaki más terveiben. Kitaláltam aztán egy olyat, amivel elkerülhetjük a hosszadalmas és sokszor nehéz átadás-átvételeket és már nem kellenek a fénylények ehhez, mert ott a MIA.
- Elkanyarodtunk az etikáról. Hol etikus ez, amit csinálsz?
- Rendszerszinten és az egyéni szinteken is.
- Nem így kommunikálod.
- Ne arra figyeljetek mit mondok, hanem arra, mit teszek. Sosem hagyok ki egy jó poént és ti a valóság lencséjén át sosem fogjátok ezt megérteni. Ám nem véletlenül ilyen népszerű.
- A népszerűséghez komoly látogatottság kell.
- Az meg van nekem fönn.
- Na és lenn?
- Nem szerencsés a kettőt egy kézben legeltetni. Pláne annak tükrében, milyen szűk kört lehet a minőségi címmel illetni. Ez amúgy fönn us probléma, ezért az ÉlményPark holomozijai a nézőket is megválogatják és nem engednek akárkit akárki(be) közelébe.
- Amikor azt mondom etika, pont az ilyesmikről beszélek, amit a jelek szerint nem értesz.
- Vagy túl jól értem, ezért csinálom én egy olyan közegben, ahol ezt nem ismerik és ellenségesen is reagálnak rám.
- Holomozi, belétek engedés?
- Ez előtt borulsz le minden nap, te köcsög! Úgy, hogy ha tudnád ki és mi előtt, nagyon elszégyellnéd magad. Mögöttem legalább van egy érdemi teljesítményen alapuló komoly munka, amit egy értelmes európai ember csinált. Úgy, hogy elviselhető legyen egy európai ember számára. Hatalmas szerencséd, hogy ez egy minőségi szolgáltatás, különben egy orwelli rémálomban végeznétek.


- Azt azért el kell ismerned, hogy akkor is diktatórikus.
- Ha egyedül vagy egy ilyen feladatra, nem tudod elkerülni.
- Hogy oldottad meg?
- Úgy, hogy a megoldás nélkülözi a hűbéres gondolkodást.
- Azaz?
- Nincs behódolás, nincs leborulás.
- Ezt mégis hogy gondolod egy ilyen világban?
- Úgy, hogy ebben a valóságban csak azok maradnak életben, akik ezt értik.
- Irtani fogod az embereket?
- Már csak a hogyan a kérdés. A legbékésebb hullák nélkül lenne, de az sérti a valóság szabályait. Bár ügyesen lavírozva még meg lehet csinálni egy olyan eseménnyel, amit senki sem ért, de az élet visszaáll a maga kerékvágásába és mindenki továbblép.
- Ha nincsenek hullák, hova kerülnek?
- Ugyanoda, ahova hullákkal. Egy másik valóságban ébrednek reggel az ágyukban. Ami nem követel ilyen intellektuális megértést és mindenki jobban is fogja magát érezni.
- Te is?
- Itt minden szabály rám is vonatkozik! Ami nem mondható el az engem etikai ügyekben kritizálókról.


- Miért így?
- Rohadtul nem tudom elviselni a képmutató seggnyalókat. Sajnos az összes eddigi szimulációban csak ilyenek jöttek szembe.
- Ha nincs hatalmad a világ felett, akkor senkinek sem leszel érdekes.
- Élhetem is szabadon az életem.
- Te hülye vagy?
- Hidd el, valahol Malibuban értik ezt a testőrök és a kőfalak mögött. Nos az én verziómban az után már nem lesz szükség sem kőfalakra, sem testőrökre. Pénze is mindenkinek lesz elég és nem is lesz ennyire fontos.
- Milyen világról beszélsz?
- Aminek ellenkezőjét akarják ezek a dilettáns faszkalapok megcsinálni, akiket ti szíriuszi mestereknek neveztek.


- Háborúban van etika?
- Tapasztalataim szerint eddig csak nálunk.
- Náluk miért nem?
- Nem háborúznak, így nem alakultak ki náluk a szabályai. A kérdés paradox, mert szerintük aki háborúzik, az nem lehet civilizált lény, viszont háború közben ők nem viselkednek úgy.
- Mit csinálsz a hadifoglyokkal?
- Én is így nevezem. Ebben érzik magukat a legjobban, mert ez hasonlít az ő mindennapi életükhöz. Innen kell elkezdeni tapasztalni a szabadságot, nem a német és svéd nagyvárosokban. Akik odáig jutottak, nem nagyon fogják túlélni.
- Mit?
- Annak haragját, akit lejárattak.


- Komolyan van Égi Etikai Testület, aminek te vagy az elnöke?
- Amíg a tükör erre lehetőséget ad. Alakíts a világodon és a világ is változik számodra!