2017. november 23., csütörtök

Lezuhanó repülő fóbia


Mindenki attól fél, hogy egyszer lezuhan vele egy repülő, azaz elmondható, hogy ez korunk egyik meghatározó félelme. Tegyünk egy próbát és oldjuk magunk a ráció felől!

Első lépésként gondoljunk bele, mi az, amitől félünk pontosan. Erősen valószínű, arra jutunk, attól rémülettől fél mindenki, hogy percek telnek el a biztos halál gondolatával. Tehát a lezuhanó replő csak szimbolikája annak a félelemnek, hogy szenvedünk attól a gondolattól, hogy 100% a halál, mikor becsapódik a repülő. Az utastérben rémülten sikítozó emberekkel.

A halálkutatási meditációimban kerestem is arra a választ, mi történik egy zuhanó repülőn és sajnálattal kell megállapítanom, hogy én is elsiklottam valami mellett és ez a fizika. Ha ehhez társítjuk a logikát is, akkor arra jutunk, síri csend uralkodik közben az utastérben. Ugyanis az a nehézségi erő, ami éri az embert mindenkit arra késztet, nehogy a belső szerveik odapréselődjenek az ülésükre, így senkinek se ideje, se kedve nincs sikítozni.

Az a rémület pedig tutibiztos a földbe csapódás iránti gyors vággyá válik menet közben, azaz nem félni fogsz közben, hanem már alg várod.

Szakmailag azt javaslom, ilyen esetekben az embernek elég csak nyugodtan elképzelnie, hol szeretne ébredni reggel az ágyában.