2018. január 28., vasárnap

Transzkommmunikáció: fejlett világ


- Hogy néz ki egy fejlett világ szerinted?
- Mint ez, csak a fejletlen emberek nélkül.

- Hogyan gondolod ezt kivitelezni?
- Hogy ne legyenek hullák, mert akkor (tömeg)gyilkos sincs.

- Mi történik ezekkel az emberekkel?
- Ébrednek reggel az ágyukban egy másik világban.

- Le lehet téged állítani?
- Igen, tegyél le elém egy megoldási tervet, ami jobb mint az enyém és már tiéd is a kivitelezés. Kezdd az USA hitelezésen alapuló, a világot kizsákmányoló gazdaságpolitikájával úgy, hogy a dollár értéke ne repüljön 3 HUF alá, majd folytasd a túlnépesedés kérdésével, mert Afrika, India és az arab térség hatalmas népességrobbanás előtt áll és szerintem már így is túl sokan vagyunk.

- Mi van, ha nincs erre jobb ötletünk?
- Akkor mi bajotok van az enyémmel?

- Van olyan, amivel szalonképes maradsz az emberek előtt?
- Igen, két esetben. Az első ugye az, ha nincsenek hullák és egy csomó ember hirtelen eltűnik. Ekkor senki sem gondol rám, még azok se, akik itt olvasnak. Akkor hinnék el, ha diktátorként jelennék meg és dúsgazdagságra törnék. Mivel senki sem tudná bizonyítani, hogy a.) ezek az emberek meghaltak b.) nekem közöm van ehhez, ez a csoda is 3 napig tartana, aztán visszaállna az élet a rendes menetébe. A másik megoldás már elég meredek, de jó dumával megoldható. Ám ehhez már diktátornak kell lennem, hisz hogy máshogy gyűjteném össze a világ leghitványabb alakjait egy olyan TV show szereplőinek, amiben a játékosok célja túlélni a mindenféle vicces halálnemekkel telezsúfolt csapdákat, hogy aztán a győztesek az életükért fussanak (szó szerint) a VIP jegyek tulajdonosai elől. Az angyalokat is érdekli a műsor reklámidejének értéke, mondjuk egy Orbán-Csányi késpárbaj életre-halálra előtti és utáni reklámblokkokban. Irtó extrém ív és mivel nemzetközi piacban gondolkodom, a nyertesek életben maradása garantálja utána a szalonképességemet az emberek előtt.

- Időnként nem lehet eldönteni, normális vagy-e.
- Orbán Viktor szerintem nem az, mégis miniszterelnök, de én csak minihisztielnök úrnak nevezem. Szóval ezzel nem dumáltál le.

- Nem lenne jobb, ha a seggeden maradnál?
- Ez eddigiek alapján biztosan elmondható, hogy nem. Vagy ha igen, valakinek van jobb ötlete.

- Mekkora a tömegbázisod?
- Szürkeállományból akkora, hogy nem nagyon van szükség ehhez birkákra.

- Milyen világ lesz utána?
- A kérdés paradox, mert mindenki a számára legideálisabb világban ébred. Így az enyém biztosan más, mint azoké, ahonnan meg én jöttem/jövök el, megjegyzem sokszor kevésbé elegáns körülmények között.

- Mikor indul?
- A filmet veled együtt nézem, csak én az egyes szám első személyében. Ha tudnám, nagymértékben rontanám a filmem élményfokát.

- Nem nézel a jövőbe?
- Nincs rá szükségem és az csalás lenne. Így kitaláltam valami hasonlót, ami viszont nem az.

- Mitől csalás vagy nem csalás az ilyen?
- Mindennek alapja a kockázatvállalás és a felelősségvállalás. A teljes bizonyosság az, ami elválasztja a kettőt egy kvantumhatárral. Amin túl biztosan egy fejlett(ebb) világ van.