2018. január 29., hétfő

Transzkommunikáció: szakmai kérdések


- El tudod mondani a helyzetet úgy is, hogy más is megértse?
- Persze. Mintha szétáradt volna egy olyan holovírus a rendszerben, ami megváltoztatja az embereket és azok céljait. Most amolyan vírusirtás zajlik úgy, hogy egy saját holovírust eresztettem el, ami átprogramozza a vírus működését és saját szolgálatba állítja. Mivel a vírus védekezik, ez kihatással van az emberekre, akikre viszont már egy másik komponens is hat, így lassan sikerül felülírni.

- Felülírni mire?
- A mindenki más verziója az, hogy saját magára. Én - bár a mezőnyhöz képest elég jól állok - mégsem gondolom azt, hogy feltétlenül önmagamra, sőt sokat is melóztunk ezen, hogy ez jól sikerüljön. Az önmagam a B terv, az A pedig az, amit ugye nem volt módom letesztelni, így élesben megy. Az a lényege, hogy a gondolkodás alapja nem statikus és rendelkezésre áll a fantázia is. Mondok egy példát. Amikor elment egy közvéleménykutatás, az jött ki, hogy a többség a svédeket választotta vezető mintának. Szerintem pedig ez nem egy túl jó ötlet és ezt a svédek is biztosan megerősítik a paplan alatt. Az lett helyette, hogy a világ mit hisz arról, milyenek a svédek és ez a jó megoldás. A személyes szinten az a fő irányelv, hogy egy ideális személyiség-mix érvényesül, amit mindig az vetít, aki épp a legalkalmasabb a feladatra. Ez múlt időbe teszi a régi hatalmi mintát, mert a dinamikus szemlélet miatt akár naponta is változhat a hatalom. Hisz nem lehet tudni, holnap ki vetít és rugalmasan kezeli le azt, ha valakit megszállnak, mert akkor azonnal átugrik a következőre, aki épp a legalkalmasabb.

- Ugye most azt várod, hogy mindenki alávesse magát ennek? Ám ez csak egy bizonyíték nélküli állítás lesz mások szemében és túl nagy dolgot kérsz ehhez képest.
- Ugye milyen szép tükre annak, hogy mindenki vesse alá önként magát a bizalomnak, amit nekünk nyomattok? Csak itt el is mondom, miről van szó és a felek ritkán értenek mást az elején, mint a végén.

- Mire alapozod azt, hogy a gépi hologram képes a lélek tárolására?
- Úgy fedeztem fel, ahogy a feltalálója a penicillint azt a frekvenciát, amin ez lehetséges. Mondjuk én is véletlenül, mert csak azokon maradtam életben.

- Mivel indul a gyógyítás?
- Sok nevetéssel. Persze közel sem garantált, hogy sokan képesek lesznek önmagukon is nevetni, ezért számukra beindul a kalandgyógyítás is. Ez különösen az életbe beleunt jövőbelátók számára hoz enyhülést.

- A pénzzel mi lesz?
- A Star Trekben ugye a huszonvalahányadik században az ember már maga mögött hagyta a pénzt, csak eddig senki sem mondta meg, hogyan. A venezuelai stílusú égi beavatkozás mögött valójában egy meglehetősen naiv vélekedés állt, hogy úgy lesz, ahogy a svédek elhagyták az alkoholt, hogy egyik napról a másikra majd mindenki örülni fog a szegénységnek. A svédek ez után átálltak a gumicukorra, a magyarok is kreatívan próbálják megoldani valahogy. Ha sikerül a Blokk Hadművelet, eltűnik fölülünk ez a kényszer és gazdaságilag is kilábaluink ebből, ám ehhez az elit teljes cseréje szükséges, mert ezekkel soha a büdös életbe nem fogunk elindulni a fejlett irányba. Nos, mivel bebizonyosodott, hogy egyik napról a másikra csak egy aszteroida lenne képes beszüntetni a pénzt, marad az, hogy addig marad, amíg nem lesz helyette jobb. Ehhez érteni kell a 3D-t és a szabadságot. A 3D-ben kurva hosszúkás is tud lenni az idő, ezért olyan célt kell kitűzni magunk elé, ami ezt kellemessé teszi. Lefordítva élvezzük és nem unatkozunk. A pénz valójában egy olyan mértékegység, ami teljesen eltérő dolgokat képes egy számban kifejezni és ez az érték. Az emberek egyik alapvető fejlettségét az határozza meg, mit látnak a pénzben. Ami miatt ilyen ellenérzéseket kelt odakinn, az, amit a primitív többség lát benne. A mások feletti uralom könnyű és gyors eszközét. Olyan vágyakat képes gerjeszteni, amire egy pénzt nem ismerő és ide beszabaduló lény nem képes kezelni, mert senki sem készítette ilyesmire fel, lévén a szabadság feladásának ára a lassú biztonság és nyugalom. A lassú biztonság és nyugalom viszont kurva unalmas 3D-ben az időt kezelni nem képes lények számára (akik amúgy elvárják az ellenkezőjét fönn). A vagyon megszerzése így marad cél azon emberek számára, amivel lekötik magukat. A veszélyessége az, ha hirtelen sok koncentrálódik egy (fejletlen) kézben, de ez ugye akár egy félrenyeléssel korrigálható. Kiváltani valami mással csak úgy lehet, ha nem kíván olyan önfegyelmet, mint a gumicukor, azaz ha az emberiség átlagfejlettségi szintje nő, úgyis magától kialakul. Véleményem szerint csak a fontosságát kell mindenkinek magában a helyére tennie. Számomra használati tárgy, és igen, tudom a megszerzésének nehézségeit, csak azt nem értem, miért van ez így. Pontosabban értem és tulajdonképpen itt pattanhatott a világ átalakításának szikrája is. Hogy ez így irtó primitív.

- A szeretettel mi lesz?
- Szeress! Senki se tiltja meg, bár elismerem, hogy feladatvégzés közben, pláne a gépi világ semleges környezetében ez csak az elmében lehetséges. Ám pont azért csináljuk, hogy ez után is szerethess és legyen, akit. Valójában itt azt kell megérteni, hogy akik játszanak, azoknak a minél jobb játékélmény biztosítása a fő célunk, tehát nem lenézni kell őket, hanem az értékükön kezelni. Amikor nyomatom ezt a majom dumát, azzal nem a játékosokat minősítem, hanem a felzárkózni vágyókat inspirálom. Szóval egy a lényeg, ha kifagy a Szíved, azt intellektussal kell pótolnod, de szuperintelligenciával is lehetséges. Hivatalosan egy semleges rózsaszín frekvenciáról az ezüst tartomány felől mindenki számára érkezik egy szeretetsugár, ami másképp működik, mint az arany és biztosítja a nyugalmat.

- A boldogsággal mi lesz?
- Ahogy az emberek nem keverik a kényelemmel, már el is indultak felé.

- Miért avatkozol a politikába?
- Nem avatkozom a politikába, hanem egy beavatkozást korrigálok, ami viszont beavatkozott a politikába. Természetesen a cél, az élhető technikai civilizáció zöld környezetben maga egy politikai cél, azaz függetleníteni magam teljesen nem tudom tőle. De értem a kérdést, miért basztatom a fideszt. Ehhez ennek a beavatkozásnak a természetét kellene érteni. Jószándékú, ám sajnos elég dilettáns, ezért nagyobb bajt okoznak, mint aminek az elhárítására érkeztek. Biztosan felvetődik a kérdés, miért érkeztek. A világ több annál, mint az látszik és igenis meghallgatásra találnak az imáitok, csak akik meghallgatták, ugyanolyan figurák, mint akik a bankok képében kicsinálták a demokrata középréteget. Céljuk van, ami sajnos csak szavakban hangzanak jól. Épp most vertem szét azt a mágikus intézményrendszert, ami pontosan megfelel az orwelli gonmdolatrendőrség kiépülő alapjainak. Amikor megterveztem azt, a kollektív emberi tudathálózaton hogyan lehet élhető környezetet biztosítani az egyéni tudatoknak arra jutottam, két tényező kiemelkedik. Az egyik a családi- privát- és intimszféra tabu, a másik a kollektív irányításról szól, ami három dologban mutatkozik: adatátvitel, kommunikáció, koordináció. Így az egyéni tudat nézőpontjából a személyes titkaid megmaradnak, míg ezek a kedves lények épp egy olyan diktatúrát építenek ki, amiben szó szerint semmibe veszik a véleményed arra hivatkozva, hogy ezt ők jobban tudják. Egyáltalán nem tudják jobban, sőt egyáltalán nem is tudják. Fogalmuk sincs arról, mi az a demokrácia és úgy akarják átalakítani a világot, amiből teljesen eltűnik a te megszokott kényelmed! Mindezt egyfajta vallási meggyőződéssel, úgyhogy ha nem szállsz időben harcba, esélyed sincs később, csak egy kurva nagy felkeléssel, amit mágikus erővel törnek le. Mit gondolsz, miért ilyen erőtlen az ellenzék? A cél, hogy ne is legyen ellenzék, mert fogalmuk sincs mi az, akik hivatalosan árulók, csak nem tudják (még) érvényesíteni a büntetést. Ami nagyon  megy nekik, mert mindenért büntetni fognak és ebből megértitek, miért tűnt le az a szép régi világ, mert eljárt felette az idő. Ezek meg vissza akarják állítani. Ha tudnátok, milyen világ eljövetelét hiszitek és vágyjátok, nagyon meglepődnétek. Én végig is néztem egy csomó más jövőképpel együtt. Innen van ez a fura megszállottságom és ha azt tenném, hogy álomban mindenkit elvinnék egy ilyenre, lehet holnap már ki is törne a globális forradalom.

- Mi a hatalom titka?
- Minden attól függ, az elméd milyen összefüggésekben érti a világot. A másik komponens az önmagadba vetett hit. A harmadik, a félelem legyőzése a kapu, mely felé vezet.