2018. február 6., kedd

Altatás

azaz egy hatásos harci technika 


Az altatáshoz el kell veszíteni rengeteg kis csatát. Ekkor hozzászoknak a könnyű győzelmekhez és minden rutinná válik számukra. A megszokás kényelmes tempója veszi át a mindennapokat. Amíg el nem érkezik egy olyan kis csata, amit mi döntő csatáknak nevezünk, mert ezek befolyásolják a végeredményt. A sok kis csata között sokszor vész el egy ilyen fontossága számukra, akiknek mindig sikerül kijavítani a hibát. Ha nagyobb csata jön, esetleg maga a döntő csata, pont elég azt megnyerni.

 - Mennyi tehetséges légtornász van ezen a bolygón, gratulálok! Mi a titkuk?
- Csak le kell venni alóluk a hálót.

Hirtelen semmi sem működik. Ami eddig lazán és simán ment, most nem és ilyenből hirtelen sok lesz. A technika hatóereje az, hogy gondolkodásra (azaz improvizációra) kényszerítsük őket, akik egy olyan világban élnek, ahol a hibázás nagy szégyen. Ezért a pánik is nagy, ami az után kitör. Páran ilyenkor olyan rendkívüli teljesítményre képesek, hogyha ez egy laborkísérlet lenne, a spirituális tudósok tapsikolnának az örömtől. Hogy a vesztesekkel mi történik? Nézzünk bele a Tükörbe és nézzük meg, mi történne velünk az ő világukban, ha veszítenénk. Innen indul az ő játékuk, aminek végén már képesek lesznek sokkal jobb játékokban szerepelni.

- Mitől változtál ekkorát ilyen hirtelen?
- A bizalmat neked előre egy feltételes igazságon alapuló valóság keretein belül adtam meg és a feltételei nem teljesültek.

Persze tisztában vagyok azzal, hogy akárki nem képes az elméjével ilyesmire, de gyakorolni azt lehet. A másik lehetőség a szupertehetség státusz megjátszása, amire csak akkor van esélyünk, ha hirtelen minden megváltozik és képesek vagyunk ehhez jól alkalmazkodni. Ehhez annak is kell lenni, nem elég annak csak látszani. Bár van egy másik terület, ahol az számít szupertehetségnek, aki képes minden helyzetből kivágnia magát és a hogyanra tódul a szakmai közönség.