2018. március 10., szombat

Meditációs zenék


Aki meditációs zenéről beszél, általában a keleti tradicionális hangzás érkezik be elsőre, mert az akkori korokban, főleg keleten ezt nagyon komolyan nyomták. Ha akkor nagyon komolyan nyomták, akkor ma minden tök menő, ami onnan származik. Ezért tódul a sok nyugati Indiába és keresik a gurujukat.
Itt van aztán a new age, amiben már modern emberként hallgathatjuk.

Aztán a modern kor is megvillan. Mivel ez kortárs és modern, senki nem gondol rá úgy. De attól ez még az, ami.

Az internet megjelenésével mindenki számára elérhetővé vált az, hogy bármikor bármilyen zenéhez hozzá férjen. A következő lépés az, hogy nem csak zenéhez. A mai modern ember a hangokat, hallható rezgéseket a művészet által zenei hangokká alakítja és azt élvezi. Bármilyen zene, ami hatással van rád, az mágia, ami betalált. Ha betalál, nyílik is egy kis (vagy nagyobb) energiaszál a forrásához. Így kerülnek beléd az idegen szándékok, persze nem csak a zenével van így. Ha ilyen könnyen bejutottak, kérdés, hogyan jutnak könnyedén ki?
Van ám itt még valami, ami nem annyira modern, mert az analóg szintetizátorok korából származik. Elsőre nem is tűnik úgy, hogy a francba keverhetett ez ide a meditációs zenék közé. De csak elsőre. Mint ahogy a csiszolt kristályok is fényévekkel vannak az üveggyöngyöktől.